Fornebu Bilverksted i Bærum er et godkjent bilverksted for EU kontroll (PKK).

EU kontroll Bærum

PKK (Periodisk kjøretøykontroll) er en lovpålagt kontroll som kjøretøy må gjennomgå for å sikre at de oppfyller visse sikkerhets- og miljøkrav. PKK er den norske versjonen av EU-kontroll.

Under en EU-kontroll blir kjøretøyet inspisert for å vurdere kjøretøyets tekniske tilstand og sikkerhet. Fornebu Bilverksted AS er et godkjent bilverksted som er autorisert til å utføre EU-kontroll for biler opptil 3.500 kg.

Typiske elementer som sjekkes under EU kontrollen:

 • Bremser: Kontroll av bremsekomponenter, bremse balanse og bremseeffektivitet.
 • Styring og hjuloppheng: Kontroll av styringssystemet og hjulopphengets tilstand for å sikre riktig funksjon og stabilitet.
 • Lys og signalanlegg: Sjekk av alle lys, inkludert frontlys, baklys, blinklys og nødblinklys, for å sikre at de fungerer korrekt.
 • Sikt og speil: Inspeksjon av frontrute, vindusviskere, speil og annet utstyr for å sikre optimal sikt og sikkerhet.
 • Dekk og hjul: Kontroll av dekkets tilstand, mønsterdybde og trykk, samt tilstanden til felger og hjuloppheng.
 • Karosseri og chassis: Inspeksjon av kjøretøyets struktur, karosseri integritet og eventuelle skader som kan påvirke sikkerheten.

Du vil som kunde hos oss motta en rapport som beskriver resultatene av kontrollen. Hvis vi har funnet feil eller mangler, vil rapporten inneholde informasjon om hva som må utbedres for å bringe kjøretøyet i samsvar med kravene.

EU-kontrollen utføres i henhold til fastsatte intervaller avhengig av type kjøretøy og alder. Det er viktig å følge disse intervallene for å overholde lovpålagte krav og sikre sikkerheten til kjøretøyet ditt.

Send forespørsel på timebestilling av EU kontroll her

  Hva skal vi fikse for deg?

  Når vil du levere inn bilen?

  Velg dato i kalenderen: *

  Hvem er du?

  Navn *

  Telefon *

  Registreringsnummer *

  E-post *

  Utfyllende informasjon